2021-02-13 14:29:22• hírek • Bede Emőke

Több községben továbbra is vörös forgatókönyv szerint zajlik az oktatás

A Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság pénteken elfogadta a február 15-19. közötti tanítási héten alkalmazandó forgatókönyvek listáját, melynek értelmében a hétfőtől már csak három községben kell a vörös, tehát a legszigorúbb szabályrendszert követni.

Ahol a fertőzöttségi ráta alacsony, azaz 1-es érték alatt van, ott minden gyermek, tehát az óvodásoktól a középiskolásokig mindenki visszatérhez az iskolába - ez a zöld forgatókönyv. Azon településeken, ahol a mutatók alapján az úgynevezett sárga forgatókönyv lép életbe (1 és 3 ezrelék közötti), az óvodások és az elemi osztályosok mellett az általános- és középiskolák végzős évfolyamai járnak majd be személyesen is a tanórákra. A vörös forgatókönyv (3 ezrelék fölött) még inkább limitálja a lehetőségeket: ebben az esetben csak az óvodások és az elemi osztályosok térnek vissza a tanintézményekbe, a többiek folytatják az online oktatást, a vesztegzár alá vont zónákban pedig értelemszerűen csak és kizárólag a digitális oktatás jöhet szóba.


A vörös forgatókönyv a legfrissebb döntés értelmében mindössze három községben lesz érvényben hétfőtől, ezek az alábbiak: Apa, Szamosdob és Sződemeter. Sárga forgatókönyvvel az alábbi területi-közigazgatási egységekben kell számolni: Szatmárnémeti, Erdőd, Sárköz, Avasfelsőfalu, Tasnád, Ákos, Batarcs, Batiz, Komorzán, Kolcs, Mezőfény, Halmi, Homoród, Aranyosmeggyes, Mikola, Szatmárudvari, Ráksa, Szatmárpálfalva, Piskolt, Érszakácsi, Turc, Túrterebes, Csanálon, Szamosborhíd, Vámfalu és Szatmárhegy.


Nagykárolyban, valamint Egri, Érendréd, Krasznabéltek, Börvely, Berekszó, Bikszád, Bogdánd, Kányaháza, Kaplony, Kálmánd, Érkávás, Csaholy, Avasújfalu, Csomaköz, Királydaróc, Borválaszút, Pusztadaróc, Kisgérce, Hadad, Lázári, Majtény, Avasújváros, Mezőpetri, Szilágypér, Remetemező, Kökényesd, Szaniszló, Tasnádszántó, Nagyszokond, Szopor, Nagytarna, Krasznaterebes, Mezőterem, Tartolc és Vetés községekben pedig a zöld forgatókönyvet kell majd követni.


Az iskolakezdés óta egyébként Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Szeben, Szatmár, Tulcea és Vâlcea megyében egyetlen fertőzést sem jegyeztek a pedagógusok és diákok körében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: